Patentu valdes tiešsaistes konference Intelektuālais īpašums – vīzija bez ilūzijām

Pirms simts gadiem, dibinot Latvijas valsti, tika likti rūpnieciskā īpašuma aizsardzības pamati un izveidota Patentu valde. Šogad rūpnieciskā īpašuma aizsardzības sistēma atzīmē tās pirmo simtgadi. Par godu šim notikumam, Patentu valde sadarbībā ar Pasaules Intelektuālā īpašuma organizāciju (WIPO), Eiropas Patentu iestādi (EPO) un Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma biroju (EUIPO) rīko starptautisku konferenci “Intelektuālais īpašums – vīzija bez ilūzijām”, kas norisināsies tiešsaistē š.g. 21. maijā.

Tiešsaistes konferences laikā ikvienam būs iespēja pieslēgties interaktīvai videi un uzdot jautājumus Latvijas un ārzemju lektoriem, kā arī paust savu viedokli.

Starptautiskajā konferencē tiks aplūkotas tēmas, kuras atspoguļo intelektuālā īpašuma saikni un mijiedarbību ar ekonomikas, inovāciju, kā arī izglītības attīstību. Konferences mērķis ir izpētīt pašreizējās un jaunās tendences intelektuālā īpašuma jomā no ekonomikas ekspertu, nozares profesionāļu un jauniešu viedokļa. Savu līdzdalību konferencē jau ir apstiprinājuši Latvijas nozares politikas, kā arī WIPO, EPO un EUIPO pārstāvji, ārvalstu intelektuālā un rūpnieciskā īpašuma iestāžu vadītāji un daudzi pasaulē pazīstami speciālisti intelektuālā īpašuma jomā.

  • Lai pieslēgtos konferencei tiešsaistē, sekojiet aktualitātēm un norādēm mērķlapā www.conference2020.lv.
  • Konferences darba valoda ir angļu valoda, tās laikā tiks nodrošināts sinhronais tulkojums.

Jautājumu gadījumā lūdzam sazināties ar konferences organizatoriem, rakstot uz: conference2020@lrpv.gov.lv.

Konferences programma